Парадокс в цените на любими храни на българина.Тежката икономическа ситуация,

...
Парадокс в цените на любими храни на българина.Тежката икономическа ситуация,
Коментари Харесай

Краставиците станаха по-скъпи от месото

Парадокс в цените на обичани храни на българина.

Тежката икономическа обстановка, внезапният скок в цените на енергоносителите и пълзящата инфлация доведоха до скок в цената на съвсем всички хранителни артикули.

В последните дни пазаруващите са скандализирани от шоковото повишаване на краставиците, които в комерсиалната мрежа се търгуват на цени, по-високи от тези на месото. 

Секторът е на ръба на пропастта. Много от сътрудниците не работят. По-силен вятър и ще бутне и останалите, които работим, показа за БНР оранжерийният производител Веселин Велев от Куртово Конаре. 

Заради внезапния скок в цената на природния газ част от оранжериите затвориха. Преди дни страната подсигурява 3,5 млн. лв. помощ, само че съгласно Велев това е незадоволително и при галопиращите цени на всичко, би трябвало и държавните помощи да се вдигнат. Той акцентира, че производителят е последният, който може да управлява цената на краставиците. 

Българските краставици излизат от оранжериите на цена от 5 лева за кг. Според Велев с наближаването на пролетта цените ще стартират да понижават, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР