Пъpвитe cигнaли зa летния сезон са пoвeчe oт нeгaтивни. Рeзyлтaтитe

...
Пъpвитe cигнaли зa летния сезон са пoвeчe oт нeгaтивни. Рeзyлтaтитe
Коментари Харесай

Николова предлага държавата да плаща за карантинирани туристи

Пъpвитe cигнaли зa летния сезон са пoвeчe oт нeгaтивни. Рeзyлтaтитe нa кyрoртитe пo Южнoтo Чeрнoмopиe прeз юни пoкaзвaт, чe 98% oт чaртъpнитe пoлeти ca oтмeнeни, a 70% oт хoтeлитe в нaй-гoлeмия oт тяx - Cлънчeв бpяг, ocтaвaт зaтвopeни. Все още има упования август и септември да са по-добри, като удостоверение за това е както полетната стратегия на морските летища, по този начин и записванията.
Това сподели вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която беседва през днешния ден с представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) и Сдружение „ Туризъм “.
По нейно предложение стартира разискване, на опцията страната да поема разноските за карантинирани туристи. Министърът на туризма моли бизнесът да предложи места за настаняване, в които при потребност могат да се настаняват туристи за карантиниране.
Според Николова местата за настаняване съблюдават всички условия за работа в изискванията на международната пандемия и това би трябвало да е в основата на маркетинговата акция за привличане на български и задгранични туристи.
Вицепремиерът заяви, че към този момент е изпратила писмо до министъра на стопанската система с искане за даване на грантова скица в размер на 10% от оборота за предходната година, което да подкрепи в допълнение туроператорите и турагентите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР