Пъпешът е същинска съкровищница от витамини и полезни вещества. Този

...
Пъпешът е същинска съкровищница от витамини и полезни вещества. Този
Коментари Харесай

Как да изберем вкусен и сочен пъпеш?

Пъпешът е същинска съкровищница от витамини и потребни субстанции. Този плод съдържа в обилие витамини А, В, С, Е, РР, мед, манган, магнезий, калий, калций, желязо, йод, кобалт, цинк, флуор, фосфор и фибри. Но за извлечете всички изгоди от потреблението му, би трябвало да обърнете особено внимание на избора му в магазина.

Тук има и няколко правила, които е целесъобразно да не се подценяват:
 Пъпеш за десерт? Никога не го яжте след хранене! Пъпеш за десерт? Никога не го яжте след хранене!
По магазините се оферират най-различни сортове пъпеш. Те може и да се разграничават по мярка, цвят и усет, само че всички са безумно ароматни...

- Кората на пъпеша не би трябвало да има увреждания, в противоположен случай патогенните бактерии могат да " преминат " даже през лека цепнатина. Това способства за развиването на стомашна зараза, протичаща със признаци на тривиално отравяне.

- Препоръчително е да изберете плод, който е компактен, само че узрял (това се разпознава по сухата опашка и мощния аромат). Ако пъпешът е презрял, натискът върху него ще повреди повърхността му. Това не съставлява заплаха за здравето, само че сигурно потреблението му ще ви бъде неприятна.

- Пъпешът не би трябвало да има миризма на трева или гнило. Незрелите и развалени плодове могат да причинят стомашни неразположения. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР