Папа Франциск заклейми войните, които се водят по света, по

...
Папа Франциск заклейми войните, които се водят по света, по
Коментари Харесай

Папата: Жадно за власт и пари, човечеството не празнува Коледата на Исус

Папа Франциск жигосах войните, които се водят по света, по време на обичайна си литургия на Бъдни вечер в базиликата " Свети Петър ", която е и първата от коледните му служби, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Хората по света, които са жадни за власт и пари, гълтам даже своите съседи, своите братя и сестри. Колко доста войни има! И на какъв брой доста места през днешния ден към момента се потъпкват достолепието и свободата! ", възмути се Светият отец, въпреки да не назова съответно войната на Русия против Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция. Базиликата " Свети Петър " беше претъпкана по време на службата за първи път, откогато стартира пандемията, като на нея участваха 7000 посетители, а още 3000 души я наблюдаваха извън от площад " Свети Петър ".

Папа Франциск назова слабите и бедните " главните жертви на човешката лакомия ".

" И тази Коледа човечеството, което ненаситно се стреми към пари, власт и удоволствия, не прави място за дребните, за многото неродени, небогати, забравени хора, тъкмо както е било с Исус. Мисля си най-много за децата, които са погълнати от войната, бедността и несправедливостта ", сподели още Светият отец.

Папата ръководеше литургията, само че я отслужи най-вече от седнало състояние до олтара поради положението на коляното си. Той означи, че Исус се е родил без разкош и улеснения, само че с помощта на това е " излязло нескрито същинското благосъстояние на живота ", а точно междуличностните връзки.

" Разбира се, не е елементарно да напуснеш комфортната топлота на светския живот, с цел да влезеш в суровата хубост на Витлеемската пещера ", сподели Франциск. " Но би трябвало да помним, че без бедните няма същинска Коледа. Дори и без тях ние честваме Коледа, само че не и Коледата на Исус ", добави той. " Братя, сестри, на Коледа Бог е безпаричен: Нека милосърдието процъфти още веднъж! ", прикани Светият отец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР