Папа Франциск ще възобнови прекратените седмични публични аудиенции в началото

...
Папа Франциск ще възобнови прекратените седмични публични аудиенции в началото
Коментари Харесай

Папа Франциск възобновява публичните си аудиенции

Папа Франциск ще възобнови прекратените седмични обществени аудиенции при започване на идващия месец. Информацията оповестиха от Светия пристол.
Аудиенциите се възобновяват шест месеца откакто главата на Католическата черква спря практиката поради пандемията от ковид.
 Папа Франциск подарява 250 000 евро в поддръжка на потърпевшите в Бейрут Папа Франциск подарява 250 000 евро в поддръжка на потърпевшите в Бейрут
Папа Франциск подари 250 000 евро на ливанската черква, с цел да поддържа хората, наранени от мощната детонация в пристанището на Бейрут на...
Аудиенциите, които нормално се организират в сряда, ще се организират зад затворен двор на Апостолския замък на Ватикана, където ще има най-много 500 места, а не на площад „ Свети Петър “, сподели представител на Ватикана пред AFP. Отварянето на двора ще се прави два часа преди аудиенцията, която ще стартира в 09:30 (07:30 GMT), заяви ватиканският чиновник.
Хорхе Берголио, рожденото име на Франциск, за последно бе хазаин на визита на 26 февруари, след което хватката на заболяването COVID-19 се обви към Италия. Тогава аржентинският папа, който е фен на директния контакт, се ръкува с десетки правоверни и прегърна няколко деца, намиращи се на предния ред на аудиенцията от към 12 000 души. По това време малко на брой носеха маски за лице за отбрана. Малко по-късно папата редуцира графика си поради „ простуда “, повдигаща въпроси за здравето му, напомня БГНЕС.
Досега коронавирусът е умъртвил над 35 000 души в Италия, откогато е открит за първи път, сочи последната публична статистика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР