Папа Франциск ще посети Кипър и Гърция следващия месец, съобщи

...
Папа Франциск ще посети Кипър и Гърция следващия месец, съобщи
Коментари Харесай

Папата предприема пътуване в Гърция, Кипър и Лесбос

Папа Франциск ще посети Кипър и Гърция идващия месец, заяви Ватиканът в петък, като ще се върне на остров Лесбос - главно пристанище за влизане на мигранти в Европа.

Пътуването следва визитата в Будапеща и Словакия през септември и идва единствено пет месеца, откакто 84-годишният папа бе приет в болница след интервенция на дебелото черво.
 Байдън се похвали: Папата ме назова „ добър католик “ Байдън се похвали: Папата ме назова „ добър католик “
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че папа Франциск го е нарекъл " добър католик ", когато двамата се срещаха в петък във Ватикана в н...

" Папа Франциск ще пътува до Кипър от 2 до 4 декември, като ще посети град Никозия, и до Гърция от 4 до 6 декември, като ще посети Атина и остров Лесбос ", съобщи представителят Матео Бруни в малко изказване.

Откакто встъпи в служба през 2013 година, аржентинският понтифекс пътува доста, изграждайки мостове с други вероизповедания и изтъквайки главните съгласно него проблеми, като да вземем за пример миграцията.

, през юли 2013 година, беше до италианския остров Лампедуза, пункт за разтоварване на мигранти, пресичащи Средиземно море от Северна Африка.

По време на престоя си там той разкритикува " глобализацията на безразличието " във връзка с мигрантите.
 Папа Франциск одобри Байдън във Ватикана Папа Франциск одобри Байдън във Ватикана
Джо Байдън дойде във Ватикана за среща с папа Франциск, съобщи DarikNews. Сред тематиките на диалозите са климатичните промени и нер...

През април 2016 година, в разгара на мигрантската рецесия в Европа, той посети Лесбос, където отпътува за Мория - най-големия мигрантски лагер на континента, погубен от пожар предходната година.

След визитата си папата взе със себе си в папския аероплан три сирийски фамилии от лагера до Ватикана в границите на това, което той дефинира като филантропичен жест.

От години Лесбос е главното пристанище за влизане в Европа на търсещите леговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР