Папа Франциск призова за забрана на ядрените оръжия по време

...
Папа Франциск призова за забрана на ядрените оръжия по време
Коментари Харесай

Папа Франциск посети Хирошима и Нагасаки

Папа Франциск прикани за възбрана на нуклеарните оръжия по време на посещаване в Нагасаки, един от двата японски града, изпитали ужаса на американската атомна бомбардировка през 1945 година Светият отец дойде от Тайланд на четиридневно посещаване в Япония. Това е едвам втора папска аудиенция в страната, където по данни на Ватикана живеят над 500 000 католици.

 © БГНЕС
На мрачна гала в Нагасаки папа Франциск дефинира потреблението на нуклеарната сила за военни цели като закононарушение. Мирът е несъответстващ със страха от взаимно заличаване, сподели още папата във връзка политиката на въздържане.
Папа Франциск: Нашият свят е белязан от перверзен дуализъм, който се пробва да отбрани мира и стабилността посредством подправено възприятие за сигурност, поддържано от нрав на боязън и съмнение.
Папата чу разкази на оживели и съобщи, че парите за въоръжение би трябвало да отиват за развиване и отбрана на околната среда. Той осъди отводите от договорите за неразпространение.

Нагасаки е градът на по този начин наречените " прикрити Християни ", които са изповядвали скрито вярата си, когато е била неразрешена през 17-ти век.
Шигеру Ойши- католик: Такова събитие се случва един път в живота.
Светият отец посети и " кота нула " в Хирошима - мястото на първия нуклеарен удар.

Папа Франциск се завърна в Токио, където на следващия ден се среща с новия император и с жертвите на тройното злополучие от 2011г. земетресение, цунами и повреда в нуклеарна централа.
 Папа Франциск е на аудиенция в Япония с задача против нуклеарната съсипия Папа Франциск е на аудиенция в Япония с задача против нуклеарната съсипия
Папа Франциск дойде в Япония, където се чака да съобщи твърдо антиядрено обръщение за мир в единствената страна, претърпяла нахлуване с атомна б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР