Папа Франциск призова за световно примирие, докато се борим с

...
Папа Франциск призова за световно примирие, докато се борим с
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за световно примирие, докато трае пандемията

Папа Франциск прикани за международно помирение, до момента в който се борим с пандемията от ковид. Светия отец насочи апела в неделната литургия, която отслужи от папската библиотека вместо на площад Свети Петър:

" Скъпи братя и сестри, през последните дни генералният секретар на Организация на обединените нации насочи апел за „ световно и неотложно помирение във всички точки на света “, припомняйки изключителната обстановка с Covid-19, болест, която не познава граници. Присъединявам се към всички, които одобряват този апел и призовавам всеки да спре всяка форма на военна неприязън, да се изградят коридори за филантропична помощ, да се насочат дипломатически старания и внимание към тези, които са в обстановка на най-голяма накърнимост. Нека в общите старания против пандемията да разпознаем потребността от усилване на братските връзки като членове на едно семейство. Нека тези старания да ни накарат да превъзмогнем съперничествата измежду водачите. Конфликтите не се вземат решение посредством война. “

По-рано подобен апел насочи и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и предизвести, че в опустошените от войни Сирия, Йемен и Либия няма здравни системи, а заболяването не признава граници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР