Папа Франциск призова политическите, икономическите и бизнес лидерите на Световния

...
Папа Франциск призова политическите, икономическите и бизнес лидерите на Световния
Коментари Харесай

Папата призова големите лидери в Давос да гледат отвъд печалбата и да излекуват света

Папа Франциск прикани политическите, икономическите и бизнес водачите на Световния стопански конгрес в Давос да гледат оттатък облагата и да се опитат да излекуват един „ все по-разкъсан “ свят с морални и етични решения.

В посланието си към международните водачи, които се срещат в швейцарския курорт, главата на Римокатолическата черква ги прикани да се оправят с „ несправедливостите, които са в основата на споровете “, на първо място глада и употребата на естествените запаси в интерес на малко на брой, написа " Нова ТВ ".

„ За страдание, до момента в който се оглеждаме в близост, откриваме един все по-разкъсан свят, в който милиони хора – мъже, дами, татковци, майки, деца – чиито лица в по-голямата си част са непознати за нас, не престават да страдат, не на последно място от последствията от продължителни спорове и действителни войни “, написа 87-годишният понтифик.

Папа Франциск, който трансформира отбраната на бедните и имигрантите в един от отличителните белези на своето 11-годишно папство, сподели, че глобализацията би трябвало да има " фундаментално морално измерение " в икономическите, културните и политическите полемики, провеждащи се на WEF.

Държавите и бизнесът трябваше да се обединят в насърчаването на „ далновидни и етично здрави “ модели на глобализация, които слагат общото богатство над „ устрема към власт и персонална полза “, сподели той.

„ Как е допустимо в днешния свят хората към момента да умират от апетит, да бъдат експлоатирани, наказани на неначетеност, без съществени медицински грижи и оставени без заслон? “, попита папа Франциск.

Роденият в Аржентина папа, първият от Глобалния Юг, сподели, че международната обстановка изисква " самият бизнес да бъде от ден на ден управителен не просто от преследването на обективна облага, само че и от високи етични стандарти ".

" Широко публикуваната употреба " на служащи мъже, дами и деца с ниски заплати и без действителни вероятности за персонално и професионално развиване би трябвало да спре, акцентира той. Надявам се, че участниците в тазгодишния конгрес ще имат поради моралната отговорност, която всеки от нас носи в битката против бедността, постигането на изцяло развиване за всички наши братя и сестри и устрема за спокойно общуване сред народите “, добави главата на Римокатолическата черква. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР