Папа Франциск призова отново за примирие в разкъсваната от войната

...
Папа Франциск призова отново за примирие в разкъсваната от войната
Коментари Харесай

Папата: Спрете нападенията, за да облекчите страданията на измъчените хора!

Папа Франциск прикани още веднъж за помирение в разкъсваната от войната Украйна през уикенда на православния Великден, "за да се облекчи страданието на изтерзаните хора ".

Синьо-жълтото знаме на Украйна се развя измежду вярващите, събрали се на площад "Свети Петър ", където главата на Римокатолическата черква напомни, че бойните дейности избухнаха преди два месеца на 24 февруари.

"Вместо да спре, войната се утежни. Тъжно е, че в тези най-свети и тържествени за християните дни чуваме повече убийствения звук на оръжията, в сравнение с този на камбаните, възвестяващи Възкресението на Христос. Подновявам апела за великденско помирение - най-малкия осезателен знак за подготвеност за мир ", сподели той, представен от БГНЕС.

"Спрете нападенията, с цел да облекчите страданията на измъчените хора ", добави папата.

По-рано координаторът на Организация на обединените нации за рецесията в Украйна Амин Ауад прикани за "незабавно прекъсване " на боевете в Мариупол, с цел да се даде опция за евакуация на блокираните цивилни в опустошения пристанищен град, който съвсем напълно е под съветски надзор.

На Цветница, 10 април, папата прикани за великденско помирение, което да докара до "мир посредством същински договаряния ". В четвъртък той поддържа апела на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за преустановяване на сраженията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР