Папа Франциск призова хората да харчат по-малко за коледните празненства

...
Папа Франциск призова хората да харчат по-малко за коледните празненства
Коментари Харесай

Папата: Харчете по-малко на Коледа, изпратете спестеното на украинците

Папа Франциск прикани хората да харчат по-малко за коледните празненства и за дарове тази година и да изпратят останалото на украинците, с цел да им оказват помощ да преживеят глада и студа през зимата, заяви Ройтерс.

Папата, който насочва апели за Украйна при съвсем всяка своя обществена демонстрация, откогато Русия нахлу в Украйна, насочи тази молба в края на седмичната си обща визита. " Братя и сестри, споделям ви, има толкоз доста страдалчество в Украйна, толкоз доста, толкоз доста “, сподели той и добави, че желае да насочи вниманието на хората към съответните проблеми, с които украинците ще се сблъскат през идващите месеци.

" Красиво е да честваме Коледа, само че дано понижим коледните разноски. Нека отпразнуваме Коледа по-скромно, с по-скромни дарове и да изпратим това, което спестим, на украинския народ, който се нуждае “ от тази помощ, сподели той, с което провокира бурни овации в залата за аудиенции. " Те страдат толкоз доста, гладуват, студуват и мнозина умират, тъй като няма задоволително лекари и медицински сестри ", напомни Светият отец.

Думите му прозвучаха в миг, когато в най-големия спор в Европа от Втората международна война милиони цивилни постоянно са принудени да живеят без електрозахранване, отопление и вода поради съветските офанзиви против инфраструктурата и то през зимата, когато температурите падат под нулата, отбелязва Ройтерс.

" Да не забравяме. Коледа е, да. В мир с Господа, да. Но с украинци в сърцата ни. Нека създадем този жест за тях ", сподели той.

Папа Франциск приказва в деня, в който украинската черква в Рим " Света София " още един път апел към италианците да подаряват облекла и медикаменти, които по-късно доброволци карат в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР