Папа Франциск призова Фейсбук, Епъл, Майкрософт, Гугъл и други технологични

...
Папа Франциск призова Фейсбук, Епъл, Майкрософт, Гугъл и други технологични
Коментари Харесай

Папата поиска от технологичните компании да спрат достъпа на децата до порното в интернет

Папа Франциск прикани Facebook, Епъл, Майкрософт, Google и други софтуерни компании незабавно да вземат ограничения за унищожаване на детската порнография от интернет и да спрат достъпа на децата до порно онлайн, съобщи Асошиейтед прес.

На конференция на религиозни водачи и представители на бранша на високите технологии във Ватикана Франциск съобщи, че към този момент не е възможно просто да се следва закона с контрол на наличието онлайн, тъй като технологията се развива по-бързо от регулаторните ограничения.

Папата съобщи, че софтуерните и софтуерните компании би трябвало да поемат морална отговорност да защитят малолетните от пагубното влияние на порнографията върху тяхното прочувствено и полово развиване.

" Необходимо е да се подсигурява, че вложителите и мениджърите ще бъдат държани виновни, с цел да не се жертва положителното на малолетните и обществото в името на облагата ", сподели той.

Франциск загатна софтуерните средства за наложителна инспекция на възрастта и изкуствения разсъдък като способи за унищожаване на незаконната порнография от интернет, които софтуерните компании и производителите на програмен продукт могат да употребяват в отбрана на децата.

В речта си папата означи, че технологията има явни изгоди за децата, само че също по този начин съдържа опасности и негативни въздействия, които неведнъж не са явни, до момента в който не е станало прекомерно късно да им се откри решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР