Папа Франциск призова да бъдат прекратено насилието в Израел и

...
Папа Франциск призова да бъдат прекратено насилието в Израел и
Коментари Харесай

Папа Франциск: Спрете насилието в Израел и Палестина, да се молим за мир

Папа Франциск прикани да бъдат прекъснато насилието в Израел и Газа. Главата на Римокатолическата черква подсети, че тероризмът и войната няма да разрешат нито един от проблемите, а единствено ще доведат до повече премеждия и гибел.

Папа Франциск произнесе седмичното си послание към вярващите, събрали се на площад " Свети Петър " в неделя, като част от него беше отдадено на трагичните събития в Израел.

" Наблюдавам с паника и болежка какво се случва в Израел ", обърна се той в обръщението си към вярващите. " Изразявам своята взаимност с околните на жертвите и се апелирам за всички, които минават през часове на смут и тъга ", сподели той.

В събота многостранна офанзива от въоръжени палестинци против израелски градове остави минимум 600 израелци убити, а повече от 400 палестинци бяха убити при ответни израелски бомбардировки.

" Спрете офанзивите и оръжията, апелирам, тъй като би трябвало да се разбере, че тероризмът и войната не носят решения, а единствено гибелта и страданието на толкоз доста почтени хора. Войната е проваляне, всяка война е проваляне. Нека се молим за мир в Израел и Палестина ", заключи Папата Франциск, който не загатна съответно Ивицата Газа или Хамас, ислямисткото придвижване на власт в Газа, което стартира изненадващата атака против Израел на разсъмване в събота, акцентира Reuters.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР