Папа Франциск пристигна днес в португалския град Фатима, за да

...
Папа Франциск пристигна днес в португалския град Фатима, за да
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна във Фатима, за да се помоли в светилището на Дева Мария

Папа Франциск дойде през днешния ден в португалския град Фатима, с цел да се помоли в изключително значимото за вярващите католици светилище на Дева Мария там, съобщи Асошиейтед прес.

Светилището във Фатима се асоциира с апокалиптични пророчества за пъкъла, за международните войни и за руския комунизъм.

В светилището папата, който дойде във Фатима с хеликоптер, се помоли дружно с заболели хора и пандизчии, както и с поклонници, които започнаха да прииждат в региона дълго преди изгрев-слънце, написа Българска телеграфна агенция.

Заради визитата до Фатима Светия отец напусна за малко португалската столица Лисабон, където се състоят Световните дни на католическата юноша - значима за католиците събитие, в което вземат участие близо един милион младежи. Франциск ще се върне в Лисабон за молитвено бдение тази нощ, а на следващия ден ще отслужи заключителната за визитата си меса. На нея ще бъде огласено мястото, на което ще се състои идващото издание на религиозния фестивал.

Историята за Фатима датира от 1917 година, когато три деца на възраст сред 7 и 10 години споделили, че Дева Мария им се е явила шест пъти и им е разкрила три секрети. Твърди се, че Светата Дева е посочила на децата видения на пъкъла, предсказала е края на Първата международна война и началото на Втората международна война, както и възхода и краха на руския комунизъм.

По времето, за което се допуска, че Богородица се е явила на децата, в Европа още бушува Първата международна война, а португалската католическа черква е обхваната от рецесия, откакто Португалия вкарва антицърковни законови ограничения, като да вземем за пример възбрана на религиозното обучение в учебните заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР