Папа Франциск пристигна днес на еднодневно апостолическо посещение в Република

...
Папа Франциск пристигна днес на еднодневно апостолическо посещение в Република
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна на апостолическо посещение в Северна Македония

Папа Франциск дойде през днешния ден на еднодневно апостолическо посещаване в Република Северна Македония и по този начин продължи балканската си обиколка.За първи път папа стъпва на македонска земя.

 © БГНЕС
В момента в католическата черква „ Пресвето сърце Исусово “ стартира последното събитие от наситената еднодневна аудиенция на папа Франциск в република Северна Македония. Папата се среща с католически свещеници.

Визитата на папата стартира рано сутринта. В 08:05 ч. беше посрещнат на летището от премиера и президента на Северна Македония. Официалното посрещане беше в президентския замък, а по-късно имаше къси срещи с президента Георге Иванов и премиера Зоран Заев.

Освен това, в пъврвото си слово папата означи ролята на Северна Македония в приемането на бежанците и разнообразието на етносите в страната.
 © БГНЕС папа Франциск: Надявам се интеграцията да се развие по метод, който е от изгода на целия район на Западните Балкани, при непроменяемо ценене на разнообразието и главните права. Различните религиозни такъми на православни, католици, други християни, мюсюлмани и евреи и етническите разлики сред македонци, албанци, сърби, хървати и хора с друга еднаквост, са основали мозайка, в която всяка част е основна за уникалността и хубостта на цялото.  Папа Франциск бе посрещнат с самун и сол в Скопие Папа Франциск бе посрещнат с самун и сол в Скопие
Папа Франциск към този момент е в Северна Македония. Той беше посрещнат обичайно - с самун и сол. Вече се срещна с премиера Зоран Заев и президента - Георге Ив...

След това папа Франциск посети къщата-музей на Майка Тереза. През 2016 година той я прогласи за светица.

Тя е родена през 1912 година в Скопие. Тя попада и в логото на визитата на папата в Северна Македония.

Папата се поклони през днешния ден пред паметника ѝ, а по-късно се срещна с религиозни водачи от разнообразни вероизповедания.

Централното събигие беше месата, отслужена на площад „ Македония “, където имаше хиляди гости.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР