Папа Франциск предизвика световен фурор, след като говори открито и

...
Папа Франциск предизвика световен фурор, след като говори открито и
Коментари Харесай

Папа Франциск откровено за секса, порното и правото на аборт

Папа Франциск провокира международен възторг, откакто приказва намерено и искрено за секса, придвижването ЛГБТ, порноиндустрията и правото на аборт, което към момента в доста страни е жигосано. 

" Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човешката персона ", споделя той в документалния филм " Папата: Отговори ". В лентатата Франциск беседва с 10 млади души, в 20-те години от живота си. 

Кадрите са снимани предходната година в Рим и в процеса папата получава въпроси, свързани с едни от най-наболелите тематики в модерното общество, в това число е наранено и половото принуждение в Католическата черква.

 папа Франциск

" Да изразяваш себе си посредством секса е благосъстояние. Всичко, което ви пречи да го извършите и отвлича вниманието ви от същинското ви полово изложение, краде от това благосъстояние ", продължава папа Франциск, визирайки процеса по самозадоволяване и ролята на порноиндустрията. 

Младите попитаха и дали Франциск знае какво значи " небинарен " човек, на което той отговори, че знае и че представителите на ЛГБТ общността би трябвало да бъдат признати в Католическата черква. Потвърди правотата на думите си, като напомни, че всички на тази земя са " Божии деца ":

„ Всички хора са Божии деца, всички. Бог не отхвърля никого, Бог е татко. И нямам право да изключвам никого от Църквата “, сподели той.

А по отношение на аборта - Франциск е безапелационен и прикани свещениците да бъдат милостиви към всички дами, които са решили да прекратят бременността си. 
                             

Разговорът на папата с младите представители на модерното общество, имали достойнството персонално да изложат пред него проблемите на днешния свят, е оповестен и в L'Osservatore Romano, формалният вестник на Ватикана, който разказа изявлението като " отворен и откровен разговор ".

Припомняме ви, че миналите дни бяха тежки за папа Франциск, откакто той прекара няколко денонощия в болница и католиците бяха мощно обезпокоени дали ще се възвърне до Великден, само че към днешна дата здравословното му положение е устойчиво. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР