Папа Франциск отслужи в Чили литургия за жертвите на диктатурата

...
Папа Франциск отслужи в Чили литургия за жертвите на диктатурата
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи литургия за жертвите на Пиночет

Папа Франциск отслужи в Чили литургия за жертвите на диктатурата на Аугусто Пиночет, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Службата бе извършена на летището във военновъздушната база Макеуе, където са били осъществени тежки нарушавания на правата на индивида.

Папата акцентира, че литургията е "за всички, които са страдали и починали, и за тези, които всеки ден носят тежестта на голям брой несправедливости ".

Години преди военната тирания на военачалник Пиночет земята, на която е издигната базата, е била отнета от локалните поданици от племето Мапуче. Конфликтът дали земята би трябвало да бъде върната продължава и до през днешния ден, отбелязва АП.

По време на диктатурата базата е била употребена като център за задържане. По време на литургията папата прикани локалните поданици да се откажат от насилието, целящо да бъдат чути техните претенции, в това число връщането на земи и признание на езика и културата им.

Посещението на Светия отец в Чили е белязано от поредност набези против църкви, предприятия и полицията, отбелязва АП.
"Не може да се желае признание, унищожавайки другия, тъй като единственото, до което води това, е още принуждение и разделяне. Насилието води до принуждение, разрушенията ускорява разделянето ", акцентира папата.

Хиляди приветстваха Франциск при идването на автомобила на папата в Темуко.

Вчера главата на Римокатолическата черква се срещна с жертви на полови похищения, осъществени от свещеници, и им изиска амнистия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР