Папа Франциск отново осъди всички войни в сряда, дни след

...
Папа Франциск отново осъди всички войни в сряда, дни след
Коментари Харесай

Папата отново осъди лудостта на войната

Папа Франциск още веднъж осъди всички войни в сряда, дни откакто раздразни Киев и западните столици, като съобщи, че Украйна би трябвало да се съобщи и да договаря за мир с Русия, предава Ройтерс.

Папата беше споделил пред швейцарската телевизия RSI, че и да стартира договаряния с Русия, но държавният секретар на Светия престол , че Русия би трябвало първо да спре експанзията си. Кардинал Паролин е втори по сан във Ватикана и дава отговор за интернационалните връзки.

" Много младежи, доста младежи отиват да умрат (във война). Нека се помолим на Господ да ни даде благодатта да преодолеем тази полуда на войната, която постоянно е проваляне ", сподели папата по време на седмичната си визита на площад " Свети Петър ".
 Кулеба: Няма да издигаме бялото знаме, имаме свое
Кулеба: Няма да издигаме бялото знаме, имаме свое

Украинският външен министър предизвести да не се повтарят грешките от предишното и прикани за поддръжка за украинците в битката им

Той не загатна съответно Украйна или други конфликтни зони, само че сподели, че по-рано е получил комплект броеници и копие от Евангелията, които са принадлежали на човек, погубен във война (без да уточни коя).

Сестра Лусия Карам, аржентинска монахиня, която се срещна с папата преди аудиенцията, написа в обществените медии, че мъжът е 23-годишен украински боец, умрял в Авдеевка, източен град,.

Броеницата в началото е била благословена от папата и сестра Карам ги е върнала на папата, сподели тя, добавяйки, че папа Франциск ги е целунал и е изглеждал разчувствуван, защото " той обича Украйна и страда за мъченичеството на този грубо атакуван народ ".

Папа Франциск, който е на 87 години и има проблеми с подвижността и дишането , ограничи говоренето си пред публиката за трета поредна седмица, оставяйки на асистент да прочете множеството от квалифицираните му текстове.

Той сподели на вярващите, че в се още има " лека простуда " .

В сряда се навършиха и 11 години от избирането му на папския трон .
 Полша към папата: Защо Путин не прояви храброст и не изтегли армията си от Украйна?
Полша към папата: Защо Путин не прояви храброст и не изтегли армията си от Украйна?

Така мирът ще настъпи неотложно, без да са нужни договаряния, счита Радослав Сикорски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР