Папа Франциск, който днес пристигна на посещение в Япония, заклейми

...
Папа Франциск, който днес пристигна на посещение в Япония, заклейми
Коментари Харесай

Папата призова за ядрено обезоръжаване по време на посещение в Япония

Папа Франциск, който през днешния ден дойде на посещаване в Япония, жигосах " злото ", което носят нуклеарните оръжия, съобщи Асошиейтед прес. На среща с японски епископи Франциск сподели, че по време на визитата си в Япония желае да уважи паметта на жертвите на нуклеарните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки и да се срещне с оживели от тях, които " още носят раните от този драматичен епизод в човешката история ". Злото няма предпочитания; то не се интересува от предишното на хората или от тяхната еднаквост, " то просто избухва с унищожителната си мощ ", сподели главата на Римокатолическата черква. Той отиде по-далеч и осъди освен потреблението, само че и притежаването на такива оръжия, отбелязва АП.

Темата за нуклеарните оръжия е главната при пътуването на Франциск в Япония и ще прозвучи най-силно на следващия ден, когато той посети Нагасаки и Хирошима, двата японски града, над които през 1945 година бяха хвърлени американски атомни бомби. Оттам папата се чака да призове за цялостно нуклеарно разоръжаване.

На срещата с епископите Франциск описа, че като млад йезуит в Аржентина доста е желал да работи като мисионер в Япония, вървейки по стъпките на Свети Франциск Ксаверий - йезуита, донесъл християнството на японските острови през 1549 година Поради здравословни причи той не съумял да сбъдне тази своя фантазия, само че и до през днешния ден изпитва особена благосклонност към Япония и дребната японска християнска общественост, запазила вярата си макар преследванията, на които е била подлагана в предишното, описа Франциск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР