Папа Франциск казва, че ще се срещне с „благородните, мъдри“ хора на Монголия при първото посещение там на понтифекс

...
Папа Франциск казва, че посещението му по-късно тази седмица в
Коментари Харесай

Папа Франциск казва, че посещението му по-късно тази седмица в Монголия, за първи път от понтифекс в тази азиатска страна, е много желан повод за среща с „благородни, мъдри“ хора

От Associated Press, 27 август 2023 г., 7:21 ч.

ВАТИКАНА -- Папа Франциск в неделя описа посещението си по-късно тази седмица в Монголия, първото в историята поклонение на понтифекс в източноазиатската страна, като много желан повод да се срещне с "благороден, мъдър" хората.

Говорейки пред обществеността на площад Свети Петър, Франциск каза, че пътуването ще бъде и възможност да прегърне католическата общност там, описвайки църквата в Монголия като „малка многобройни, но живи във вярата и големи в милосърдието.” Поклонението също така е възможност „да се срещнем отблизо с благороден, мъдър народ“, каза той.

Франсис заминава в четвъртък, завръщайки се в Рим четири дни по-късно Има по-малко от 1500 католици в Монголия, където около 3,2 милиона души живеят в една от най-слабо населените страни в света.

Папата каза, че Монголия има голяма религиозност традиция, която „ще имам честта да знам“, особено в контекста на междурелигиозно събитие по време на пътуването на 3 септември.

Най-големият процент от Хората в Монголия са будисти.

В своите забележки Франциск каза, че иска да се обърне към „вас, братя и сестри на Монголия, като ви кажа, че съм щастлив да пътувам, за да бъда между вас като брат на всички."

Той също помоли вярващите на площада да го придружават в молитва по време на пътуването му.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР