Папа Франциск каза че има възпаление в белите дробове и

...
Папа Франциск каза че има възпаление в белите дробове и
Коментари Харесай

Папата е с възпаление на белите дробове

Папа Франциск сподели че има инфектиране в белите дробове и се появи седнал в параклиса на резиденцията си вместо на площад " Свети Петър ", до момента в който негов асистент чете неделното послание на папата, предава " Ройтерс ".

86-годишният папа, облечен в обичайните си бели одежди и с превръзка на дясната си ръка, остана да седи до помощника по време на четенето.

" Скъпи братя и сестри. Честита неделя. Днес не мога да се появя на прозореца, тъй като имам този проблем с инфектиране в белите дробове ", сподели Франциск.

Франциск отиде в болница в Рим в събота, откакто припадък на грип го принуди да анулира действия.

Франциск показа свещеника, отец Паоло Брайда, който продължи да чете неделното послание на папата, учредено на Евангелието. Франциск се изкашля няколко пъти по време на четенето.

Папата даде благословия и Брейда прочете останалата част от обръщението, в това число апели за мир в Украйна, признателност за освобождението на някои заложници в Газа и удостоверение на желанието на папата да пътува до Дубай в петък, с цел да участва на конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата.

Франциск приключи с обичайните си заключителни думи: " Желая на всички хубава неделя. Моля, не забравяйте да се молите за мен. Приятен обяд и до идващия път. "

Събитието беше излъчено на големи екрани за вярващите, събрали се на площада, както и по нормалните телевизионни и интернет канали.

По-рано този месец Франциск пропусна да прочете готова тирада за среща с европейски равини, тъй като имаше простуда, само че изглеждаше в положително здраве по време на среща с деца часове по-късно същия ден.

През юни беше опериран от коремна херния и прекара девет дни в болница. Изглежда, че се е възстановил изцяло от тази интервенция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР