Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата потресен от гибелта на хуманитарни работници в Газа

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март изрази през днешния ден смут и шок от гибелта при израелски удар в линията Газа по-рано през седмицата на седем филантропични служащи от неправителствената организация „ Световна централна кухня ", съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Отново възобновявам безапелационния си зов за неотложно помирение в линията Газа “, съобщи Франциск в края на своята обща визита.

„ Изразявам дълбоката си тъга за доброволците, починали, до момента в който са разпределяли филантропична помощ в Газа. Моля се за тях и фамилиите им и възобновявам апела си за достъп до филантропична помощ за изтощеното, страдащо цивилно население и за незабавното освобождение на заложниците, държани от палестинското придвижване „ Хамас “, добави той.

Папата също така сподели и молитвена броеница и копие на Новия завет, които са принадлежали на млад украински боец, умрял по време на войната в Украйна.

„ Бих желал всички да притихнем за момент и да помислим за това момче и за мнозината като него, починали в лудостта на тази война “, съобщи папата.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР