Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск оглави Пасхалното богослужение тази вечер

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март оглави довечера Пасхалното свещенодействие в базиликата " Свети Петър " в Рим, ден откакто присъединяване му в Кръстния път ненадейно беше анулирано, което провокира нови въпроси за влошеното му здраве, съобщи Българска телеграфна агенция.

87-годишният глава на Католическата черква дойде в инвалидна количка, облечен в бяло, малко преди 19:30 ч. (18:30 ч. по Гринуич), с цел да оглави двучасовото празненство, на което участваха хиляди поклонници от целия свят. Очакваше се след ритуала на светлината в потопената в мрак базилика, който за католиците символизира прекосяването на Христос от гибелта към живота, Франциск да произнесе проповед и да кръсти осем възрастни.

Присъствието му беше доказано от Ватикана по обяд, макар че появяването му на Кръстния път беше анулирана през вчерашния ден по здравословни аргументи, единствено няколко минути преди началото на церемонията. Това способства за разпалването на въпросите за влошеното здраве на Хорхе Берголио.

Всекидневникът " Стампа " разгласява публикация " Кръстния път на нежния папа ", а в. " Месаджеро " говореше за " оставката на Франциск ".

Страстната седмица, която за католиците приключва този уикенд, е централен дирек на католическия календар, като включва голям брой церемонии, завършващи с Великден. Тя обаче може да бъде като маратон за осемдесетгодишен мъж, който от две години е в инвалидна количка, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР