Папа Франциск е един от истинските лидери в съвременния свят.

...
Папа Франциск е един от истинските лидери в съвременния свят.
Коментари Харесай

Вим Вендерс в България: Късметлии сте, че папата ще ви посети

Папа Франциск е един от същинските водачи в актуалния свят. И по тази причина озаглавих кино лентата си „ Човек на думата си “, тъй като мисля, че е по този начин. Той живее, както се моли. Това сподели международно известният режисьор Вим Вендерс, който е още веднъж у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Документалният филм на режисьора включва изявленията с духовния лидер и фрагменти от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на кино лентата папата дава отговор на многочислени въпроси на хора с друга възраст и специалност, обръщайки се непосредствено и откровено към феновете.
През май папа Франциск ще посети България. В отговор на въпрос през днешния ден Вим Вендерс сподели, че знае, че папата ще идва. „ Радвам се за вас, вие сте късметлии, тъй като той е необикновен мъж “, уточни той.
Днес по покана на българския комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, в София дойде Вим Вендерс - едно от огромните имена на европейското и международното кино.
Носителят на „ Оскар “, немски режисьор, фотограф, публицист и сценарист е в България, с цел да се включи дружно с комисар Габриел в две значими полемики с българските жители, отдадени на европейските политики.

В ранния следобяд двамата дискутираха въпросите за сигурността в интернет с възпитаници от Втора британска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “. Вим Вендерс е дипломат на акцията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.
„ Мисля, че е значимо за тези младите европейци да знаят какво да пренесат от предишното в цифровата епоха и какво имат потребност да запазят за бъдещето. Особено разликата сред лъжите и истината “, сподели той пред кореспонденти.
Eврокомисарят Мария Габриел напомни, че акцията продължава към този момент една година. „ Стигнали сме до над 30 млн. европееца, над 15 500 учебни заведения в цяла Европа, само че България в тази тематика се обрисува като една от най-активните и това може единствено да ни кара да се гордеем “, уточни тя.
От 18:00 ч. двамата ще посетят Дома на киното за специфична прожекция на кино лентата „ Хотел за милион $ “. Непосредствено след прожекцията, в 20:15 ч еврокомисарят Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в разговор с публиката в киносалона на тематика „ Европа основава: нови благоприятни условия за европейските създатели “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР