Папа Франциск днес призова за диалог, за да бъде прекратен

...
Папа Франциск днес призова за диалог, за да бъде прекратен
Коментари Харесай

Папата призова за диалог в Афганистан

Папа Франциск през днешния ден прикани за разговор, с цел да бъде преустановен спорът в Афганистан и народът му да живее в мир, сигурност и взаимно почитание, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Франциск насочи апела в обедното си послание, в миг когато талибанските бунтовници навлизаха в столицата Кабул, а Съединени американски щати изтеглиха дипломати от посолството си с хеликоптер.
" Присъединявам се към единомислещото безпокойствие за обстановката в Афганистан. Приканвам ви да се молите дружно с мен на Бога на мира, тъй че грохотът от оръжия да завърши и да бъдат открити решения към масата за разговор ", сподели той пред поклонници и туристи на площад " Свети Петър ".
" Само по този начин мъченическото население на тази страна - мъже, дами, възрастни хора и деца - може да се върне в домовете си и да живее в мир и сигурност при цялостно взаимно почитание ", добави папата.
В Афганистан има доста малко християни, съвсем всички те са чужденци в посолства или чиновници в региона на филантропичната помощ.
С влизането на талибаните в столицата завършва стремително нахлуване на ислямистките бунтовници, които бяха отстранени преди 20 години от Съединени американски щати след атентатите на 11 септември, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР