Папа Франциск днес осъди клането в Буча, докато държеше в

...
Папа Франциск днес осъди клането в Буча, докато държеше в
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди клането в Буча, държейки в ръце украинското знаме

Папа Франциск през днешния ден осъди " клането в Буча ", до момента в който държеше в ръцете си украинско знаме, изпратено му от града, в който бяха открити убити от упор тела с вързани ръце, всеобщ гроб и други следи от изтезания, съобщи Ройтерс.

" Последните вести от Украйна, вместо да ни донесат облекчение и вяра, ни донесоха нови зверства като клането в Буча ", сподели той в края на ежеседмичната си визита. " Жестокост, която е все по-ужасяваща, даже против цивилни, беззащитни дами и деца. Те са жертви, чиято почтена кръв оправя апел към небето и умолява: " Спрете тази война! ", добави Светият отец.
 

— Chiara Porro (@AusAmbHolySee)
Целувайки украинското знаме Франциск съобщи: " Това знаме идва от войната, от мъченическия град Буча... Нека не ги забравяме. Нека не забравяме народа на Украйна ", съобщи Асошиейтед прес.

Кремъл през вчерашния ден назова западните обвинявания, че съветски сили са направили военни закононарушения като са екзекутирали цивилни в Буча, " чудовищна имитация ", която цели да злепостави съветската войска, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР