Папа Франциск даде обяд за 1500 бедни и нуждаещи се

...
Папа Франциск даде обяд за 1500 бедни и нуждаещи се
Коментари Харесай

Папа Франциск нахрани 1500 бедни във Ватикана

Папа Франциск даде обяд за 1500 небогати и нуждаещи се хора, защото на днешната дата Католическата черква отбелязва Световния ден на бедните , съобщи Ройтерс.

Менюто за всички в огромната ватиканска зала, в това число за папата, бе лазаня, пилешко с гъбен сос, картофи, сладкиши, плодове и кафе.
 
On World Day of the Poor, Pope Francis invites 1,500 of Rome’s impoverished to lunch with him; at Mass just prior to lunch, Francis asked the crowd: “Do I have at least one poor person as a friend? ” Photos:
— Rich Raho (@RichRaho)

Гостите на Светия отец бяха доведени във Ватикана от доброволци на благотворителни организации, които им оказват помощ ежедневно. Още 1500 души са поканени на различен обяд в Рим, добавя АП.

През цялата минала седмица на площад " Свети Петър " имаше мобилна клиника, в която лекари доброволци оказваха на нуждаещите се профилирана здравна помощ. Обща здравна помощ се оказва през цялата година наоколо, като това е още една от самодейностите на папа Франциск.

По-рано на литургия за бедните на площад " Свети Петър ", Франциск сподели, че по-богатите хора не би трябвало да се нервират от бедните, а да им оказват помощ колкото могат.-->

" Те би трябвало да се питат: " Аз, като християнин, имам ли най-малко един безпаричен човек за другар? ", уточни папата.

В днешната литургия, целяща да се увеличи информираността за бедните по света, Франциск изрази страдание, че хората не се тормозят от това, че разликите в приходите нарастват, че алчността на малко на брой е причина за повишението на бедността на доста други, добавя Асошиейтед прес.

През 2016 година Папа Франциск учреди годишното отбелязване от католиците на Деня на бедните .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР