Панос Панай, отговорен за разработката на Windows и поредицата Surface,

...
Панос Панай, отговорен за разработката на Windows и поредицата Surface,
Коментари Харесай

Ключова фигура от Microsoft напуска

Панос Панай, виновен за създаването на Windows и поредицата Surface, напуща Microsoft. 

В имейл в понеделник вицепрезидентът на Microsoft Раджеш Джа осведоми чиновниците, че: „ след съвсем 20 години в компанията, Панос Панай реши да напусне Microsoft. “
-->
Напускането на Панай е ненадейно, откакто предишния месец той сподели, че чака с неспокойствие да участва на специфичното събитие на Microsoft, планувано за 21 септември, където компанията ще показа най-новите допълнения към линията Surface и „ нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък “. 

Панай се причислява към Microsoft през 2004 година като колективен програмен управител. След като управлява линията Surface и други основни артикули, той стана основен продуктов шеф на компанията през 2018 година, ръководейки създаването на Windows 11. През 2021 година той беше нараснал до вицепрезидент като част от висшия управителен екип, който непосредствено поучава изпълнителния шеф на Microsoft Сатя Надела. 

В обява в X (бивш Twitter) Панай споделя, че е „ решил да обърне страницата и да напише идната глава “, добавяйки, че е „ постоянно признателен за времето  в Microsoft и невероятните хора, с които имах достойнството да работя ". 

Позицията му на началник на Windows и Surface обаче ще бъде заета от Юсуф Мехди. Организационната смяна идва във време, в което Microsoft се концентрира върху прибавянето на функционалности за изкуствен интелект към Windows 11 и Windows 12.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР