Панос Каменос - министър на отбраната на Гърция и лидер

...
Панос Каменос - министър на отбраната на Гърция и лидер
Коментари Харесай

Или референдум за името на Македония, или нови избори

Панос Каменос - министър на защитата на Гърция и водач на по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция - "Независими гърци ", съобщи, че "няма да позволим (Преспанското) съглашение да бъде приложено, без да бъде взето мнението на гръцкия народ ", оповестява вестник "Катимерини " на уеб страницата си.

Каменос посочи, че има поради референдум или нови избори.

Той даде изключителна конференция тази заран в подтекста на идната среща на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел, на която се чака Република Македония да получи покана за започване на договаряния за присъединение към Алианса.

"Не може да има никаква процедура в НАТО, в случай че не бъде извършен референдумът в БЮРМ и в случай че съглашението не мине през гръцкия парламент ", сподели Каменос.

"Декларирам ясно, поемам отговорността, че съглашението със Скопие няма да бъде утвърдено от Народното събрание, в случай че първо не реши гръцкият народ, в случай че съглашението не бъде утвърдено с (квалифицирано мнозинство) от 180 депутати. И като споделям да бъде питан народът, това става с референдум или с избори ", заявява Каменос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР