Паниката от Австралия, на която всички по света се присмиваха,

...
Паниката от Австралия, на която всички по света се присмиваха,
Коментари Харесай

Учени обявиха праисторически причини за паниката, подлудила българите

Паниката от Австралия, на която всички по света се присмиваха, когато хора безусловно се биеха за последната ролка тоалетна хартия, наподобява застига от ден на ден страни по целия свят. България не прави изключение в това отношение, защото към този момент втори ден виждаме тълпи от хора пред супермаркетите и хора с по няколко колички, претъпкани с хранителни запаси.

Докато мнозина отдават това на нелепостта, уважавани психолози са на мнение, че това е закодирано в природата на индивида да се съмнява. Съмнението преди милиони години е предиздвикало предшествениците ни да стоят настрани от тъмнината, където се крие непознатото. Онези, които неразумно са пренебрегнали инстинкта си за самозапазване, са били изядени от хищници, убити от противници или просто са се изгубили в небитието. А другите - тези, които са предпочели сигурността на познатото място, през днешния ден се смятат за наши прадеди.

Именно подозрение стои зад решението да препълним количката от супера с “неща от първа нужда “, включващи брашното, което малко на брой употребяват, захарта, която прекарва месеци в неотворения си плик, и тоалетната хартия, която надалеч не е артикул, без който не бихме оживели вкъщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР