Паника за коронавируса има не само у нас, а и

...
Паника за коронавируса има не само у нас, а и
Коментари Харесай

Отчайващите събития искат отчаяни мерки

Паника за ковид има освен у нас, а и в цяла Европа. Това е нещо извънредно ново за Европейски Съюз - министър председателят сподели, че и Европа не е била готова.

Коментира се, че някои от ограниченията са извънредно строги, само че персоналното ми мнение е, че нашите управляващи са прекомерно демократични и търсят салдото сред ползите на хората и ръководството на обстановката. Според мен ограничението даже на по-големи напредвания би било една добра мярка. Защото в обезверени и напрегнати времена би трябвало да се ползват обезверени и напрегнати ограничения. Аз мисля, че всичко, което се случва, се ръководи добре. Оперативният щаб работи с ход напред. Имат несъмнено, какво да създадат, да вземем за пример във връзка с това, че Българската православна черква не стопира религиозните събития. А това е обстановка, която мен ме плаши, защото, както знаете, там се целуват кръстът, ръката на свещеника. Знаем кой посещава най-често църквите, това са възрастните хора, които имат и болести. Това, което ме впечатли, бе и изплащането на пенсиите - там можеше да се вземе по-различно решение да няма такова скупчване на възрастни хора. Превенцията би трябвало да е в тази посока, трябваше да се удължи ваканцията за учениците. Другата нужна стъпка е обвързвана с работодателските организации - те би трябвало да помислят за гъвкаво работно време, с цел да не пътуват всички техни чиновници в час пик в градския превоз, с цел да няма огромни натоварвания да вземем за пример в метрото, където вентилацията не е толкоз добра. Аутсорсинг секторът да вземем за пример може да прибегне към работа от у дома. Напоследък доста се приказва за ръководството на човешките запаси и би трябвало да помислим за ресурса, който работи за нас - най-важното е той да бъде здрав. А вирусът е извънредно огромно предизвикателство пред Европа и света. Ще имаме смъртност, само че дай Боже да е ниска. В момента имаме опция да се вкараме в страха - "Боже, какъв брой ужасно става " или в отрицанието "Нас това няма да ни засегне ". В момента съгласно мен рецесията се ръководи. Работил съм и при други рецесии, да вземем за пример в Перник, когато изпълнителната власт отиде на терен след два дни, и те бяха запълнени с тайни теории. А в този момент имаме ежечасно подаване на информация.

Има риск за медицинските сестри от бърнаут, има риск от терзание и за лекарите. Но тъкмо поради това би трябвало да ги оставим да вършат главното, което могат - да лекуват.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР