Паника не трябва да се всява, взема се бързо решението

...
Паника не трябва да се всява, взема се бързо решението
Коментари Харесай

Всички ще получите съобщение за тревога, но без паника

Паника не би трябвало да се всява, взема се бързо решението и разпространяването на известието става бързо. Ако е включен телефона и е обвързван с клетките на оператора, хората ще получат известие.

Част от по-старите телефони с по-стари операционни системи няма да получат известие. 

Това сподели в Българска национална телевизия основен комисар Александър Джартов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Министерство на вътрешните работи.

" За да може да се осъществя ранно предизвестие, би трябвало да има данни и прогнози за някакво рисково събитие. Системата не е изцяло автоматизирана, по тази причина крайното решение би трябвало да се вземе от способените органи ", допълни Джартов.

" В предупредителното известие може да се дадат рекомендации по какъв метод да работят хората откакто е настъпило бедствието. Включително и линк към уеб страницата, където могат да научат повече информация ", изясни още той.

Припомняме, че днес на територията на област Габрово ще се организира тест на системата BG-ALERT.

В продължение на половин час - от 12.00 до 12.30 ч., ще бъде предавано известие, съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

Тестовете се правят за инспекция на техническата валидност преди въвеждане в употреба на системата. Създаден е план-график на районен принцип.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР