Пандемията върви към приключване. Край ще има може би още

...
Пандемията върви към приключване. Край ще има може би още
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Пандемията си отива до края на годинат...

Пандемията върви към привършване. Край ще има може би още тази година. Ще има още една международна вълна – евентуално финален или предпоследен вид. И по-късно ще влезем в това, което назоваваме естествен метод на живот. Тази прелестна вест сподели в „ Денят с Георги Любенов “ съветникът на премиера проф. Радка Аргирова.

Според нея министър-председателят Кирил Петков, счита че би трябвало да се срещаме с хора, които са срещу ограниченията за имунизиране. Така тя изясни срещата на премиера с доктор Атанас Мангъров, който е срещу имунизациите.

В сряда ще бъде основана комисия, която да заключи всички данни за страната и въз основа на тях да време осведомено решение за това какво да се прави.

„ Една от дилемите е да се ревизира въз основа на всички данни, наличността на т. н. интензивни кревати. Новото за здравната система при коронавирус се състои в това, че имаме доста по-високо равнище на заразяване и друг метод на протичане на заболяването. Степента на претовареност на интензивните кревати с кислородна терапия са тези, които дефинират до каква степен е допустимо системата да се оправи “, сподели доктор Аргирова.



Тя счита, че всичко, на което разчитаме сега би трябвало да е въз основата на български данни.

„ Четенето на непознати създатели и непознати системи и ограничения е неправилно. Трябва да решим нашия проблем – при нас обстановката е по-различна. Трябва да стъпваме на нашите данни, не че до момента не сме правили това. Има хора в интензивните отделения с омикрон. Данните демонстрират, че към 70% от хората са с омикрон. Може ли хоспитализацията да се задържи на 80%, и по този начин да няма в никакъв случай локдаун. Надяваме се да не се стига до такава степен, само че не може да се разсъждава по този начин. В народен мащаб леглата са 1240 кревати “, сподели доктор Аргирова.

СЗО сподели тази седмица, че не насърчава безкрайното бустериране. Това е мнение, което се оснонава на няколко съществени научни изявления. Предлагат се няколко изхода и един от тях ще бъде общопризнат. Единият е да се изготви ваксина, която да е против най-разпространения вид. И те да се употребяват най-малко една година време. Това допуска непрестанно следене на трендовете.

Другата опция е за всяка по-голяма област в Европа и Южна Америка да има бустериране – то да продължи с 3 - 6 и даже 16 дози.

„ В Испания приравниха омикрон на грип. Ние не сме едно и също с Испания. Надигнаха се гласове, че не е пристигнало времето за токова приравняване. Ние имаме 33 000 умряли у нас – това е голяма смъртност “, акцентира доктор Аргирова.

Съветникът на премиера Кирил Петков счита, че не е рационално да отпадне документът за антитела. Има доста хора минали безсимптомно срещата с вируса – само че това не е заболяване. Те имат антитела. Има хора, които са били заболели, само че са го изкарали в къщи, само че нямат документ, нямат и PCR. Те нямат никакъв документ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР