Пандемията промени коренно някои аспекти от ежедневието и голяма част

...
Пандемията промени коренно някои аспекти от ежедневието и голяма част
Коментари Харесай

Тези милениали изграждат бизнеси за пост-пандемичен свят

Пандемията промени радикално някои аспекти от всекидневието и огромна част от стопанската система. Но от рецесията излизат и благоприятни условия. А за някои млади бизнесмени пандемията разкри вероятности за напълно ново бъдеще.

В Сингапур бързо разрастващите се започващи предприятия в хранително-вкусовата индустрия, търговията на дребно и софтуерните промишлености работят, с цел да отговорят на изменящата се среда.

Как младите дават отговор на новите условия на потребителите? CNBC Make it пита трима милениали.

Намиране на благоприятни условия по време на рецесия

Когато новият ковид се появи при започване на 2020 година, селското стопанство беше една от най-засегнатите промишлености. Рафтовете на супермаркетите бяха полупразни, защото хората се притесняваха от дефицит на храна на фона на затваряне на границите и спиранията на веригите за доставки.

Още преди пандемията Бен Суон от сингапурския селскостопански стартъп работи, с цел да направи доставките на храни по-надеждни.

" Визията на Sustenir е за напредък и по-устойчиво бъдеще ", сподели 39-годишният съосновател и основен изпълнителен шеф компанията, която дава опция на артикули, които не се отглеждат на локално равнище да порастват в следена закрита среда.

Бившият австрийски инженер започва бизнеса в Сингапур през 2013 година с цел да се оправи с дефицита на земя и проблемите по отношение на дефицита на храна. Тази година пандемията притегли до повече внимание към казуса, споделя Суон.

" Фокусът е върху това по какъв начин да повишим продуктивността си ", зави той.

" Хората тук към този момент са доста по-наясно от кое място идват техните артикули ", сподели той. Междувременно затварянето на границите затрудни приемането на някои храни.

Днес по-малко от 10% от питателните потребности на Сингапур се създават от страната, която е с по-малка по повърхност от Ню Йорк. Правителството на Сингапур се надява да усили тази цифра до 30% до 2030 година посредством по-добро потребление на земята, нови технологии, както и вложения от над 215 милиона $ в започващи компании.

" Системата ни може безусловно да се преоборудва във всяка постройка в света, ние в последна сметка желаеме да бъдем във всеки по-голям град по света ", сподели Суон. " Може би даже един ден бихме могли да помислим за експорт на избрани артикули в прилежащите ни страни. "

По-лесно извършване на покупки и доставки

Точно както вирусът промени селското стопанство, по този начин се трансформираха и навиците ни за извършване на покупки. Потребителите и търговците осъзнаха по-добре своите разноски.

Ето за какво платформата ShopBack се концентрира върху спестяванията на потребителите от няколко години.

От стартирането си през 2014 година тя връща на потребителите % от парите им в брой при всяка покупка, направена посредством приложението. От началото до момента са върнати 115 милиона $ на повече от 20 милиона консуматори в Азиатско-Тихоокеанския район. Но когато пандемията удари, бизнесът бързо се преориентира.

Според притежателя на платформата Хенри Чан, пандемията е трансформирала навиците на извършване на покупки на потребителите и ги е предиздвикала да се пренасочват към съществени потребности, като хранителни артикули, при започване на пандемията, а по-късно всичко останало.

Междувременно това накара множеството търговци да се включат в платформата в опит да компенсират изгубените физически продажби. От април до юни ShopBack - който печели комисионна от своите търговски сътрудници всякога, когато прави продажба - прибавя 500 нови търговци на дребно, разширявайки листата си с 4000 марки, в това число Amazon, Taobao и Expedia.

" Търговците от ден на ден внимават за маркетинговите си разноски и точно там нашият модел на заплащане при продажба резонира с тях ", сподели 35-годишният Чан. " Можете да видите това от повишението на търговците, които се причисляват към нас. За първата половина на тази година реализирахме малко под 1 милиард $ продажби за нашите търговци ".

Още преди Covid-19, изследване на McKinsey от 2018 година откри, че 92% от фирмите имат вяра, че ще би трябвало да трансформират бизнес моделите си вследствие на цифровизацията.

Поглед към цифрово бъдеще

Въпреки че пандемията бързо спомогна за повишаване на цифровизацията и на доста промишлености, също по този начин бяха открити дефекти в световната интернет инфраструктура.

През последните четири години започващата компания за лазерни връзки Transcelestial работи за превъзмогване на тази празнота с по-ефективна и по-евтина опция на обичайните интернет услуги.

Когато погледнете света в този момент, съвсем половината от него към момента не е обвързван с никакви интернет услуги, сподели Рохит Джа, съосновател и основен изпълнителен шеф. В края на 2019 година 3,6 милиарда души - или 46% от международното население - не са били свързани с интернет, съгласно Организация на обединените нации.

Водещият артикул на Transcelestial - безжичното устройство Centauri - употребява светлина за предаване на данни. Междувременно размерът му като кутията за обувки значи, че то може да се конфигурира наземно от телекомуникационните компании за към 10 минути.

31-годишният мъж съобщи, че сходна успеваемост отразява проекта на компанията за даване на интернет услуги, подобаващи за бързо изменящия се свят: " Гледаме 50 години напред в бъдещето и се опитваме да си представим моментна фотография на това по какъв начин наподобява светът. "

Въпреки че Сингапур се подрежда като международен водач за интернет съгласуваност, огромна част от Югоизточна Азия към момента наваксва. До 2025 година се чака районът да съставлява съвсем една трета (29%) от световните 5G внедрявания. Джа сподели, че неговата система може да форсира процеса с " шест до осем месеца или даже година ".

През юли Transcelestial получи 9,6 милиона $ от вложители, в това число EDBI в Сингапур и сътрудници от компанията за рисков капитал Wavemaker - даже когато световното финансиране спря заради пандемията.

" Повечето от вложителите, които имаме, са хора, които виждат на дълготрайни вероятности и сходни са и диалозите, които организирам с вложителите, " сподели Джа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР