Пандемията от новия коронавирус се отразява сериозно на човешките права,

...
Пандемията от новия коронавирус се отразява сериозно на човешките права,
Коментари Харесай

Хайко Маас: Кризата подхранва авторитаризма

Пандемията от новия ковид се отразява съществено на човешките права, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас пред Народното събрание в Берлин.

По думите на политика рецесията подхранва авторитаризма. Маас обърна внимание на репресиите против публицисти в Русия, Венецуела, Иран, Китай и Турция като образец за властнически отговор на пандемията.
COVID-19 и Русия: Укрива ли Кремъл действителния брой на умрелите Експерти считат, че е доста евентуално управляващите да манипулират числата за своя полза
„ В Европа виждаме по какъв начин изключителните ограничения се употребяват за подронване на върховенството на закона “, сподели още външният министър.

Той приветства дейностите на Европейската комисия за систематично наблюдаване на изключителните ограничения, които се одобряват в страните-членки на Европейски Съюз. Във фокуса на това наблюдаване е Унгария, чийто министър председател Виктор Орбан си издейства от Народното събрание необятни пълномощия, които не са лимитирани с времева рамка.
Организация на обединените нации: COVID-19 предизвиква психическо безпокойствие и меланхолия Данните са от страни, които не влагат в душевното здраве
Макар на доктрина всички страни да имат правото да лимитират краткотрайно човешките права поради пандемията, Маас акцентира, че задачата на ограниченията би трябвало да е обоснована.

„ Мерките би трябвало да са пропорционални и най-много краткотрайни “, сподели министърът, като даде обещание Германия да повдигне този въпрос, когато поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз на 1 юли.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 138 38 102 545 Света 4 553 432 31 443 304 191 1 719 197 Заразени* Нови Починали България 2 138 38 102 Света 4 553 432 31 443 304 191
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР