Пандемията от коронавирус ни сблъска с много ядове като изолация,

...
Пандемията от коронавирус ни сблъска с много ядове като изолация,
Коментари Харесай

Бум на порното за отмъщение заради пандемията от коронавирус

Пандемията от ковид ни сблъска с доста кахъри като изолираност, боязън и неустановеност, меланхолия, под паника офанзиви, стрес… Сред неприятните феномени разнообразни организации подреждат и растежа на другите типове възмездие и най-много на това с голи фотоси. Наричат го „ порно за възмездие “, написа bg-voice.com.

В последните години това събитие става все по-разпространено, само че през 2020 година се следи същински скок в заканите и изнудванията с голи фотоси и пикантни видеоклипове. Само във Англия броят на жалбите в тази тенденция е към 2000, или с 22 на 100 повече, в сравнение с през 2019 година

Доказателство, че точно карантината е виновна за покачването, е фактът, че с отпущането на ограниченията случаите спадат. Специалисти и правозащитници обаче сигнализират, че порното за възмездие се трансформира в „ новото обикновено “. Да се споделя порнографско наличие е изрично незаконно в Англия, Уелс и Шотландия, а в редица други европейски страни също може да попадне под ударите на закона за уронване на престижа и нанасяне на прочувствени вреди.

Последни изследвания, които цитира Военновъздушни сили, сочат, че един от седем души на Острова споделя, че е бил заплашван и/или изнудван с голи фотоси, които вероятно да се окажат онлайн без единодушието му. Две трети от жертвите са дами.

Специалисти по цифрова сигурност от австралийската организация eSafety удостоверяват, че и в Австралия се следи повишаване на случаите на порно за възмездие. На континента се следи колосалният скок от 245 % повече еротични клипове и фотоси, които са споделени онлайн без единодушието на участниците в тях. В опит да се оправи с казуса, австралийското държавно управление отпусна спомагателни 10 млн. $ бюджет за eSafety, които поддържат личен екип от интернет модератори. Организацията на собствен ред се оплаква, че известните интернет платформи от ден на ден губят надзор над наличието, което се появява на страниците им. Според тях даже и колоси като Фейсбук и TikTok нямат задоволително модератори и надлежно позволяват порно за възмездие, което нормално бива изтрито прекомерно късно. " Порното за възмездие " не е ново събитие, само че обществените мрежи са го създали всеобщо, а карантината го е довела до чудовищни размери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР