Пандемията от COVID, която сега се насочва към третата си

...
Пандемията от COVID, която сега се насочва към третата си
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов пред ФАКТИ: Пандемията задълбочи разделението между работещите от вкъщи и тези, които не могат

Пандемията от Коронавирус, която в този момент се насочва към третата си година, засегна надълбоко стопанската система ни. Създават се сложни провокации за идната 2022 година, през която възобновяване ще бъде от огромно значение. Това съобщи за ФАКТИ икономистът Румен Гълъбинов.

Отношението към работата и живота ни се промени, като общата неустановеност подтиква към преосмисляне на целите. Броят на тези, които ще ги освобождават от работа евентуално още за известно време ще надвишава броят на назначените, като се изключи държавната администрация.

Много хора ще би трябвало да вършат неимоверни старания, с цел да се оправят и да оцеляват.

Пандемията задълбочи разделянето сред тези, които могат да работят от у дома и тези, които не могат.

Задълбочи се общественото неравноправие и се усили разликата сред небогати и богати, както като приходи, по този начин и като спестявания. Все отново през идната година би трябвало да имаме вяра, че възобновяване на стопанската система ще усъвършенства живота ни. Това ще изисква съответни дейности както от страната, по този начин и от фирмите.

Повече вложения могат да оказват помощ на икономическия ни напредък и ще са от решаващо значение.

Правителството не може да направи това единствено, само че може да сътвори и ускори тласъците за компаниите да влагат. От своя страна работодателите ще би трябвало да преоценят обстановката и да влагат в развиване и нови модели на работа. Рисковете за поредна пандемия остават, като на фокус би трябвало да бъде продължение на ограниченията за сигурност, имунизациите и лекуванията.

Предизвикателствата за 2022г. са отрезвяващи, тъй като пандемията промени за относително малко време прекалено много неща. Важно е през идната година да продължим напред, посредством възстановяване на публичното здраве и възобновяване на стопанската система.

Записа Сребрина Гаджева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР