Пандемията от Covid-19 промени целия ни живот, но за развиващите

...
Пандемията от Covid-19 промени целия ни живот, но за развиващите
Коментари Харесай

8 трайни промени, които ще видим при децата след тази изгубена година

Пандемията от Covid-19 промени целия ни живот, само че за разрастващите се деца нейното влияние може да има по-дългосрочни резултати.  " Преживяването на пандемията за всяко дете е друго според от темперамента и домашния живот ", сподели Жаклин П. Уайт, шеф на психично-здравните услуги в DotCom Therapy, пред HuffPost и добави: 

" Много деца са имали проблеми с психологичното здраве и чакаме, че за някои от тези деца ще има трайни резултати. За други провокациите бяха по-ситуационни и ще отшумят, когато животът се възстановява. "

Няма елементарен метод да разберете в кой лагер може да попадне вашето дете, само че родителите могат да вземат под внимание развиването на обстановката.  " Децата стартират да изпитват вълнообразните ефекти от груповата контузия на пандемията и дълготрайните последствия от тази  " изгубена " пандемична година може да не бъдат изцяло разбрани през идващите години ", споделя лицензираната клинична социална работничка Ниди Тевари, представена от HuffPost.

" Добрата вест е, че децата - и хората като цяло - са устойчиви същества и всички ще можем да се възстановим, защото опасността от Covid-19 ще се разсее през идващите месеци и години. "

" Ако предприемем стъпки, с цел да се погрижим за нашето психологично здраве и богатство в този момент, то ще можем да смекчим някои от дълготрайните последствия от тази пандемия ", безапелационна е Тевари. 

В последна сметка осъзнаването е основно. По-долу Уайт, Тевари и други специалисти споделят някои евентуални дълготрайни промени, които родителите би трябвало да имат поради, до момента в който съпътстват децата си през идващите месеци и години.

Разбиране на загубата

С сегашния брой на смъртните случаи от Covid-19 в света, които надхвърлят 4 милиона, безчет деца са били изложени на загуба и тъга по време на пандемията. За мнозина това може би е първият им опит със гибелта.

" За хилядите, които са изгубили родители, баби и дядовци и други близки, загубата е неизмерима, а скръбта може да приема много форми ", споделя д -р Илис Перлмутер, шеф по детска и юношеска психиатрия в Talkiatry. Дори тези, които не са изгубили обичан човек, може да са изпитали тъга по изгубените прекарвания или благоприятни условия.

Родителите би трябвало да бъдат подготвени да оказват помощ на децата си да се оправят с тъгата и да схванат, че всичко това е част от човешкия опит.  " Въпреки че е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, най-добре е да не се премислят възможните загуби, които децата са претърпели по време на пандемията ", сподели Уайт. " Те са претърпели надълбоко неповторимо и мощно прекарване. Те са придобили умения, както и схващане през това време. "

Уязвимост към психологични разстройства

" По време на пандемията имаше доста нарастване на децата и юношите, съобщаващи за тревога и депресивни признаци и евентуално тази наклонност ще продължи ", сподели Тевари. Данните не наподобяват добре. Доклад на Save the Children откри, че пандемията от Covid-19 е оказала " опустошително "  въздействие върху прочувственото здраве на американските фамилии и децата.

" От отрицателната страна ще забележим нараснала накърнимост към разстройства, учредени на тревога, като хранителни разстройства и напън върху службите за психологично здраве на деца и юноши ", сподели психотерапевтът Ноел Макдермот. " Инвестициите в психическото богатство би трябвало да се усилят и да се вземат поради всички потребности на децата ни. "

Докато доста родители са загрижени децата им да наваксат академично, Макдермот има вяра, че децата са придобили вероятността да разпознават другите значими въпроси в живота - което не е безусловно неприятно.

" Въпреки че през това време при децата следим увеличение на тревожните разстройства и депресивните разстройства, в случай че реагираме добре на това с ефикасна поддръжка, децата могат да научат позитивни умения по какъв начин да се оправят с предизвикателствата и може да се усъвършенства устойчивостта им отсега нататък. "

Социална тревога

" Много деца може да продължат да се борят със обществената тревога заради изолацията през последната година и половина, тъй че последователното излагане на обществени обстановки и създаването още веднъж на обществени умения ще бъдат от значително значение за подпомагането им при повторното пригаждане ", сподели Тевари.

Д -р Даян Хес, основателка на Gramercy Pediatrics, съобщи, че е загрижена за детското развиване, изключително за най-малките, защото най-бързият напредък на мозъка се случва от раждането до 3-годишна възраст. Липсата на взаимоотношение с другите може да е основало възприятие за обществена изолираност, което би трябвало да бъде преодоляно.

" Тези деца не са виждали доста изражения на лицето зад маските, не са се научили да ръководят обществените умения, нужни за игра с други дребни деца, или даже двигателните умения, с цел да тичат на детска площадка ", изясни тя.

" Като педиатър от все сърце предизвиквам фамилиите да изпращат децата си на учебно заведение, лагер или дневни занимални. Ползите надалеч надвишават рисковете, в случай че детето им няма здравно положение, което би направило разболяването от коронавирус животозастрашаващо. Имаме потребност децата ни да се появят още веднъж в обществото и всички възрастни би трябвало да бъдат имунизирани, с цел да се случи това. "

Има още негативни, само че и позитивни промени...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР