Пандемията от болестта Ковид-19 нанесе големи икономически сътресения със значително

...
Пандемията от болестта Ковид-19 нанесе големи икономически сътресения със значително
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри временното облекчение на финансовите изисквания заради епидемията

Пандемията от заболяването Ковид-19 нанесе огромни стопански разтърсвания със доста негативно влияние за Европейския съюз. Това се показва в изказване на финансовите министри след днешната видеоконферентна среща, публикувано от Съвета на Европейски Съюз.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2076
Последиците за европейските стопански системи ще зависят от продължителността на епидемията и от ограниченията, подхванати за нейното секване. Тежката икономическа рецесия, която се чака тази година, изисква съдбоносен и координиран политически отговор.

Андрей Ковачев: Европейски Съюз основава запас, от който ще се купуват здравна инсталация и медикаменти

Трябва да действаме уверено, с цел да може ударът да продължи допустимо най-кратко, да бъде стеснен и да не основава трайни вреди за стопанските системи и за устойчивостта на бюджетите в средносрочен проект, се добавя в изказването. Министрите на финансите на страните от Европейски Съюз са съгласни с оценката на Европейската комисия, че изискванията за потребление на общата уговорка за изключение от фискалната рамка - сериозен стопански спад в еврозоната или напълно в Европейски Съюз - са изпълнени. Използването на клаузата ще даде нужната еластичност за предприемане на всички нужни ограничения в поддръжка на националните здравни системи за гражданска отбрана, и за предотвратяване на стопанските системи, в това число с по-нататъшни помощи и съгласувани и краткотрайни целенасочени дейности.

В изказването се отбелязва, че страните остават напълно обвързани със спазването на Пакта за непоклатимост и напредък. Общата уговорка за изключение ще разреши на Европейска комисия и на Съвета на Европейски Съюз да подхващат нужните ограничения за координация на политиката по Пакта, като в същото време се отклоняват от нормалните бюджетни условия, с цел да бъдат преодолени икономическите последствия от пандемията.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2076  При тези условия можете да пътувате за Гърция При тези условия можете да пътувате за Гърция  Андрей Ковачев: Европейски Съюз основава запас, от който ще се купуват здравна инсталация и медикаменти Андрей Ковачев: Европейски Съюз основава запас, от който ще се купуват здравна инсталация и медикаменти  СЗО: Пандемията се СЗО: Пандемията се " форсира "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР