Пандемията и задължителните тестове за неваксинираните не спират пътуванията до

...
Пандемията и задължителните тестове за неваксинираните не спират пътуванията до
Коментари Харесай

С пътните и 30 лв. за тест пазарът в Одрин пак излиза евтин 

Пандемията и наложителните проби за неимунизираните не стопират пътуванията до Турция за шопинг. Напротив с повишаването на цените на стоките у нас, ползата става все по- огромен, защото в близкия Одрин може да се купи всичко на цени в пъти по- ниски. Това споделят от туристическите организации в Хасково, чиито рейсове за утрешното пътешестване, са съвсем цялостни.

Купува се всичко храни, облекла, обувки, препарати, завеси, завивки, домашен движимости и други Пазарува се както на пазарите, по този начин и в моловете, защото е на ниска цена. Много хора пътуват от време на време за медикаменти и даже за медицински услуги, разяснява Адриана Панайотова.

По днешния курс една турска лира се разменя за 14 стотинки. Ако се пазари с карта излиза по- на ниска цена, лирата е 13 ст. На процедура за към 50-100 лири може да се изпълнят чантите с покупки, споделят от организациите. Много се купуват детски и бебешки дрешки от моловете. Качествени са и са евтини.

В Турция се влиза със документ за ваксина против Covid-19, негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа. Може също с формален документ за преболедуване в границите на последните 6 месеца. Изискванията не важат за децата. Повечето от хората пътуват с антигенни проби. В Хасково те костват към 30 лева, а има лаборатории, които оферират отстъпки за групи. Така макар разхода за теста и 20 лева за билет до Одрин сметките излизат. Пътуването до Чорлу, където също има и пазари и мол и аутлети, коства 35 лева



Още по- преференциално е за тези, които пътуват с коли, защото пълнят резервоарите с на ниска цена гориво и на процедура пътуването им излиза гратис. При днешните цени у нас литър А 95 коства 2.45 лева,а в Турция- 1.38 лева, дизелът у нас е 2.50 лева за л, а там 1.72 лева Дори пропан бутанът е по на ниска цена с 35 ст. за литър, сподели нашата инспекция.

Ситуацията роди нови благоприятни условия. Facebook е цялостен с групи за пазар в Одрин, пътуващите са доста, а доста от тях даже одобряват поръчки за артикули и медикаменти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР