Пандемия, политика и преброяване са темите на отиващата си година,

...
Пандемия, политика и преброяване са темите на отиващата си година,
Коментари Харесай

В Google: Българите търсят Кирил Петков и Джулиана Гани, гофретите изместиха сармите

Пандемия, политика и броене са тематиките на отиващата си година, сочи годишният обзор на търсенията в Гугъл. Голям е ползата в мрежата и към имунизациите. Най-търсената персона през годината е Кирил Петков, а най-популярното събитие - Европейското състезание по футбол.
Българите са търсили в Гугъл повече здравна информация и вести по политически тематики. Сред неповторимите за годината търсения са „ коронавирус ваксина “ и „ зелен документ “. Българинът е търсил и спомагателна информация за ограниченията за предотвратяване от COVID-19. Обявеният за най-гледан сериал в Netflix - Squid Game, също намира място измежду общите търсения.

Най-търсените персони оформят ексцентричен профил на ползите на нацията. Кирил Петков е следван от Джулиана Гани, а Николай Василев добавя челната тройка. Спортните достижения на Ивет Горанова също ѝ отреждат място в шестицата, а Мария Бакалова е осма, следвана от Маги Бадер. Бойко Рашков затваря челната десетка.
Сред най-търсените политици са упоменатите нагоре, както и Мика Зайкова, и доста нови лица в политиката като Ива Митева, Петър Илиев, Пламен Николов, Анастас Герджиков. Интерес будят и познати политически фигури като Делян Пеевски и Даниел Митов.
През 2021 година измежду най-търсените предписания липсват сармите и боба, които са обичайно на трапезата и в класацията на Гугъл. За сметка на това, в листата тази година участват кулинарни изкушения на по-високо равнище като: „ гофрети “, „ еклери “, „ крем карамел “ и „ палачинки “.
Категориите с въпросите „ Как... “ и “Какво…” също отразяват тематиките на отминаващата година. Българите са търсили най-вече: „ по какъв начин се гласоподава машинно “, „ по какъв начин да се преброим онлайн “, „ по какъв начин се написа есе “, „ по какъв начин се прави антигенен тест “ и „ по какъв начин се вади зелен документ “. А започващите с “Какво…” въпроси включват “ЛГБТИ какво значи?”, “Какво е мажоритарен избор?”, “Какво е зелен документ?”.
Информация за световните търсения, както и такива в другите страни може да намерите .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР