Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма

...
Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма
Коментари Харесай

Как работи Община Созопол след временното отсраняване на кмета Рейзи

Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, само че реши, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Рейзи е краткотрайно отхвърлен след решение на Специализирания углавен съд. Той и основната счетоводителка на общината са с повдигнати обвинявания за длъжностно заграбване в изключително огромни размери.
Панайот Рейзи: Не съм подал оставка като кмет "Няма защо да я депозирам, тъй като аз съм решил, че виновност нямам ", съобщи той
Рейзи напуща ГЕРБ поради досъдебното произвеждане против него за корист с 2 млн. лв.. С неговата оставка се появи комплициране, защото по-рано от партийния пресцентър оповестиха, че той се отдръпва и от кметския пост. Пред bTV Панайот Рейзи обаче акцентира, че няма защо да се отхвърля от кметското място в Созопол и се отдръпва единствено от партията.

„ На този стадий съм отхвърлен. Вече съм пуснал тъжба, на 16-и ще има второ дело”, посочи той. По думите му няма разнобой сред него и ГЕРБ.

„ Прецених, че по-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и от структурата в Созопол, на която съм ръководител. Няма смисъл партията да дава отговор за моите проблеми”, сподели Рейзи.
Заради моралните стандарти: 3 оставки в ГЕРБ (ОБЗОР) Делян Добрев напуща като народен представител групата на ГЕРБ, зам.-областният шеф на София Томи Николов се отдръпва поради обява за парцел, а Панайот Рейзи напусна партията, само че не и кметския пост в Созопол
Според Светлана Лулева – общински консултант от ГЕРБ, няма никаквосътресение. „ повдигнато е обвиняване, проверяващите органи ще си свършат работата. Факт е, че сега Рейзи краткотрайно е отхвърлен от поста. Кметското място не го е напуснал и няма да го напусне. В момента е декларирал желанието си да се дистанцира от ГЕРБ, с цел да не свързват неговото име с някакви спекулации и партия ГЕРБ да натрупа негативи”, уточни Лулева.

Красимира Германова, ръководител на Общинския съвет в созопол твърди, че не е забелязала някакви нередности, до момента в който Панайот Рейзи е бил на поста като кмет.

Тихомир Янакиев, общински консултант от Българска социалистическа партия, счита, че в Общината не се управлява вярно. Бюджетът на Общината е на алено, не дребна част от средствата се изразходваха за грандомански планове – като стадиона да вземем за пример, уточни той. По думите му в този план са налети 15 млн. собсвени доходи. Някои планове като този за автогарата и поликлинаката обаче не са се случили, напомни още Тихомир Янакиев. По думите му различен план, за който са изхарчени доста пари е подмяната на уличното осветяване в созопол, за което са изразходени 4.4 млн. лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР