Панакота от гъши дроб с ябълки е перфектното предястие, за

...
Панакота от гъши дроб с ябълки е перфектното предястие, за
Коментари Харесай

Панакота от гъши дроб с ябълки

Панакота от гъши дроб с ябълки е съвършеното предястие, за което мечтаем

Необходими Продукти

За панакота от гъши дроб


● гъши дроб - 150 г
● сметана - 200 г 35% масленост
● опорто - 60 мл десертно вино (или нормално бяло вино)
● анасон - 1 бр. звездовиден
● сол - 1 ч.л.
● черен пипер - 2 щипки
● желатин - 5 г (2 - 3 листа)

Още


● ябълки - 200 г обелени, почистени
● опорто - 30 мл
● кафява захар - 20 г
● канела - 1 щипка

Начин на подготвяне

Нарежете обелените и почистени ябълки на дребни късчета. Залейте със сладкото десертно вино, поръсете със захарта и канелата и сложете на сдържан огън за 5 минути, или до момента в който парченцата плод се карамелизират.

В красиви стъклени чаши сложете по лъжица - две от тази примес и остатъка запазете за декорация най-после.

Заемете се с панакотата. Тя ще е ексцентрична и друга от това, което си представяме под името на този десерт. В случая няма да го сервира като десерт, а първокласно гурме предястие. Лесно и доста ефектно.

Загрейте виното на сдържан огън дружно със звездовиден анасон. Когато стартират да излизат мехурчета, оставете да поври минута и половина - две, с цел да се ароматизира хубаво.

Почистете гъши дроб от жилички, нарежете на късчета и сложете при виното, като авансово извадите звездовидния анасон. Веднага дръпнете от огъня, сипете сметаната, солта и черния пипер и пасирайте на равен крем.

Върнете сместта за панакотата на огъня при минимална до междинна степен или за по-сигурно може да сложите на водна баня, без температурата да надвишава 75 градуса.

Варете 10 минути при съвсем непрекъснато бъркане, по-късно отдръпнете съда от котлона и оставете 2-3 минутки, през които хидратирайте желатина.

Разтворете готовия хидратиран желатин в топлата примес, хубаво разбъркайте и оставете да престои, както си е в съда, 10 -15 минути.

След изминаване на това време налейте в чашките с ябълките, без да цялостните до горе, с цел да е по-красиво и елегантно.

Оставете панакотите да изстинат и приберете в ледник, до момента в който се стегнат. Покрийте всяка чашка с капаче или завийте със стреч фолио.

Готовото ужасно предястие гарнирайте с остатъка от ароматните карамелизирани ябълки. Поднесете тази невероятна Панакота от гъши дроб с ябълки.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР