Памуккале, известен с белите си травертини в южния град Денизли,

...
Памуккале, известен с белите си травертини в южния град Денизли,
Коментари Харесай

Памуккале е най-посещаваното място в Турция през 2021 г.

Памуккале, прочут с белите си травертини в южния град Денизли, се подреди за първи път през 2021 година преди всичко измежду туристическите обекти в Турция. Той е посетен от 1 милион 205 хиляди туристи, съгласно данните на Главната дирекция на музеите в страната.


Античният град Измир Ефес се класира на второ място с 673 хиляди гости, а Невшехир Зелве, в Кападокия се класира на трето място с 608 хиляди гости.


Известен в целия свят със своите бели травертини, Памуккале се посещава от локални и задгранични туристи всеки сезон. Белите травертини, за които се счита, че са лекували генерации в продължение на над 2500 години с термалните си води, провокират удивление.


След обектите, представляващи най огромен интерес са: Античния басейн на Клеопатра с исторически артефакти в него, както и руините на античния град Хиераполис. Той се открояват със своето историческо и културно благосъстояние, в това число гробницата на Свети Филип, един от 12-те апостоли на Исус. Интерес съставлява и непокътнатия древен спектакъл и така наречената " Портата на пъкъла ".


Памуккале и руините на Хиераполис за първи път, изпревариха музея Топкапъ, който години на пед цеше най-посещавания заплатен музеи в Турция.


Гази Мурат Шен, президент на Асоциацията на туристически хотелиери и оператори в Денизли сподели, че задачата им е била да трансфорат Памуккале измежду най-посещаваните места в страната. Той добави, че руините на Хиераполис и Памуккале са на едно място, само че са в два разнообразни класа и културни зони в листата на ЮНЕСКО.


" Преди идващия летен сезон ще завърши обновяването на нощното осветяване в Памукале и Хиераполис. Ние се стремим да увеличим визитите до 3 милиона. Със сигурност ще реализираме тази цел, в случай че изискванията на пандемията се облекчат и стартират интернационалните полети “, сподели Шен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР