Паметникът на свободата на Шипка е затворен за посещения на

...
Паметникът на свободата на Шипка е затворен за посещения на
Коментари Харесай

Паметникът на Шипка е затворен - преспите достигат 1,5 метра

Паметникът на свободата на Шипка е затворен за визити на жители до петък, към този момент. Причината е многото сняг на връх Свети Никола, където се намира паметникът.

Според шефа на музея Чавдар Ангелов споделя, че обстановката се е усложнила през последните, а преспите доближават до 1,5 м. " Обикновено посетителите не са добре екипирани за зимните условия по пътя, по тази причина паметникът е затворен до на следващия ден, а заповедта може да бъде удължена.

Призовавам всички, които имат желание да ни посетят, да се приготвят за тежки зимни условия. В момента температурата на върха е -10 градуса, а вятърът е доста мощен. Снегонавяванията са огромни, напредването през снега ще отнеме много време, по тази причина хората да не вършат опити ", прикани той.
По думите му чиновниците, обслужващи монумента, са пуснати в отмора. " Паметникът непрекъснато се охранява от патрули на Министерство на вътрешните работи. Смяната става в 9 часа. Пряспата, където се разполага трибунката на 3 март сега е 2 метра висока. Голям проблем за нас е, че когато времето е доста неприятно, има повреди с електрозахранването, а отоплението ни на върха е единствено на ток. Преди месец за 52 часа токът беше спрял и охраняващият трябваше да стои на студено. Един ден ще създадем галерия с служителите на реда, които са се грижили за защитата на паметника ", сподели Ангелов.

Той споделя, че организациите за тържествата за 3 март са почнали, а хазаин ще бъде кметът на община Габрово.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР