Паметникът на Съветската армия няма да бъде отнесен в музей,

...
Паметникът на Съветската армия няма да бъде отнесен в музей,
Коментари Харесай

Деян Николов: Унищожаването на Паметника на Съветската армия е престъпление в особено големи размери

Паметникът на Съветската войска няма да бъде отвеян в музей, тъй като там няма място, той не се демонтира, а унищожава и това става със мощ. ПП-ДБ станаха знак на беззаконието в страната, държат се фашистки. Фашизмът е налагане на мнението на избрана група хора със мощ. В момента няма заповед за демонтажа. Ако се съблюдава законът, процедурата е доста комплицирана.

Това съобщи общинският консултант от " Възраждане " Деян Николов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

По думите му става дума за културна полезност. " Това, което се случва, е на база заповед на един неизвестен областен кмет. За тях това е някаква елементарна сграда и не се зачитат наредбите. На база заповед за обезопасяване го разпарчетосват ", разяснява Николов.

" В момента действително няма заповед за демонтажа. Има едно решение на Общинския съвет, което е несъстоятелно, тъй като той няма отношение за държавната благосъстоятелност. Те са приели да задължат кмета на София да помоли регионалния шеф паметникът да бъде изместен ", акцентира той.

" Има национално законодателство във връзка с запазването на паметниците. Има съответните наредби на национално равнище, на интернационално равнище има разнообразни конвенции, в това число и на Организация на обединените нации, които са ориентирани в запазване на културно-историческите полезности. Министерството на културата споделя, че това е колективен боен монумент на културата “, изясни Деян Николов.

" Искаме да стартираме да се занимаваме с значимите въпроси на София и за страната. Все още има клони по улиците на София, един месец след бурята. Паметникът предлагаме да си остане там, където е. Ако някой реши да го демонтира - да съблюдава всички разпореждания ", акцентира Николов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се организира референдум за ориста на паметника.

Общинският консултант от " Възраждане " сподели още, че покуратурата може да спре тези деяние, в случай че са незаконосъобразни. " Стойността на този монумент е 20 млн. лв.. Това е длъжностно закононарушение в изключително огромни размери. За това се санкционира със затвор ", предизвести той.

" Пренасяме митинга в институциите, тъй като не може незаконността да се толерира ", разгласи още Деян Николов.

За това дали ще бъде определен в понеделник ръководител на Столичния общиски съвет - гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР