Пълното издание на Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ излиза

...
Пълното издание на Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ излиза
Коментари Харесай

Пълното издание на `Дневникът на Ане Франк` за първи път на български

Пълното издание на „ Задната къща. Дневникът на Ане Франк “ излиза за първи път на български.

В първокласното издание с твърди корици за първи път се разгласява нецензурираното издание на невероятния дневник, написан на тавана на една „ задна къща “ в Амстердам. Там 13-годишното момиче и нейното семейство прекарват две години, укриващи се от нацистите, получава своето справедливо място измежду класиките на XX век.

Ане Франк води дневник от 12 юни 1942 година до 1 август 1944 година Пише писмата само за себе си, до момента в който напролет на 1944 година не чува по радио „ Оранж “ речта на просветителния министър в заточение Болкестейн. Той приканва след войната да се съберат и разгласяват всички документи, свидетелстващи за страданията на нидерландския народ по време на немската окупация.

Години след гибелта ѝ през 1947 година бащата Ото Франк взема решение да извърши волята на щерка си и да разгласява нейните мемоари, правейки съкращения и промени на пасажи и избрани формулировки, защото в този исторически миг още не е признато да се написа доброволно по полови въпроси, изключително в книги за юноши.

Но в цялостната и нецензурирана версия на „ Задната къща. Дневникът на Ане Франк “ Ане отваря прозореца към личното си израстване, фамилията си, първата обич, сексуалността, глада и не губи вяра макар лишенията и страха от надвисналата гибел.

Настоящият модифициран от Мирям Преслер и утвърден от Фондация „ Ане Франк “ текст е с една четвърт по-обемен от досегашната версия и показва доста по-задълбочен взор върху света на едно самоуверено момиче, което умее да вижда хубостта и в най-тъмните си мигове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР