Пълнолунието е фазата на Луната, когато нейният диск е напълно

...
Пълнолунието е фазата на Луната, когато нейният диск е напълно
Коментари Харесай

Интересни факти за пълнолунието

Пълнолунието е етапа на Луната, когато нейният диск е изцяло осветлен от Слънцето и забележим от Земята.

Смята се, че в този миг Луната излива цялата си сила върху нас. Това е доста уместно време за формулирането на нови цели, за изясняване на същинските стремежи, както и за ритуално привличането на богатства, измежду които пари, обич и другарство.

Пълнолунието усилва интуицията ни, само че ни прави и по-неспокойни. Често води до бодърствуване, а на някои по-чувствителни човеци може да докара и меланхолия.

Други пък се усещат изключително енергични и настроени за обич.

 Започна Жътварската луна
Започна Жътварската луна

Ето какво значи това

Едва ли има някой, който се съмнява, че Луната ни въздейства, изключително на дамите. Вижте и любопитните имена на пълнолунията, според от месеца, в който се случват:

Вълча Луна - това е първото пълнолуние за годината. Трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година.

Снежна луна - това е времето през февруари, в което всекидневно пада мощен сняг.

Луна на червея - името идва от това, че през март почвата е напоена с влага от топящите се снегове и се виждат земните червеи. Това е интервалът на новото начало, само че с цел да се получат нещата, както желаеме, би трябвало да поставим старания.

Розова луна - времето е особено с изненадващи и необикновени събития. Очаквайте промени в този интервал - тъкмо както се трансформира природата напролет.

Цветна луна - Нарича се още млечна луна. Заради повишението на температурите се допуска, че към този момент е допустимо пълнолунието да се следи измежду природата. Периодът е доста подобаващ за влюбване.

Ягодова луна - Пълнолунието носи име, с което се характеризира интервалът, в който се случва. През юни излизат първите ягоди - едни от най-вкусните и ароматни плодове. Периодът е доста подобаващ за сватба, а в случай че сте самичък е евентуално да срещнете индивида на фантазиите си.

Гръмотевична луна - Нарича се по този начин поради честите гръмотевични стихии през юли. Другото й име е Синя луна. В нощта на Синята луна се прави обред, който се назовава " паричен душ ", с цел да има в дома и фамилията финансов разцвет.

Есетрова луна - Цветът на цялостната луна през август се приближава до розово-оранжения цвят на рибата. Вечерта преди пълнолунието може да си приготвите риба. Смята се, че тя подарява индивида с мъдрост и мощ.

Жътварска луна - Това пълнолуние постоянно ни оставя изцяло будни. Съветът на астролозите е да употребите времето си уместно, като си извършите бебе. Нощта е доста подобаваща за забременяване.

Ловджийска луна - Това е идеалното време за заклинания, насърчаващи творчеството, просперитетa и по-добрите фамилни връзки. Подарете на индивида, с който желаете да скрепите връзките си, невен или лайка. Може да му извършите и чай от тези билки и да го изпиете дружно.

Бобърска луна - Предполага се, че името идва от метода, по който бобрите събират храната си. По това време на годината е най-подходящо да подредите къщата си и да подготвите зимнината.

Ледена луна - Нарича се още Дългата луна, тъй като по това време на годината нощите са най-дълги. По време на Ледена луна може да оставим обичани предмети на открито, с цел да бъдат осветявани през цялата нощ от луната и да се заредят с нейната светлина и сила. Смята се, че те ще ни носят здраве и естетика.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР