Пълно затваряне на Благоевград предложи новосъздаденият Консултативен съвет към Общинския

...
Пълно затваряне на Благоевград предложи новосъздаденият Консултативен съвет към Общинския
Коментари Харесай

Подготвят пълна блокада в едно от огнищата на COVID-19

Пълно затваряне на Благоевград предложи новосъздаденият Консултативен съвет към Общинския съвет в града. Искането е поради растящия брой инфектирани с ковид и все по-затруднената работа на лечебните заведения.

Деветимата общински съветници в комисията, измежду които има и няколко лекари и здравна сестра, предложиха цялостно затваряне на всички институции като се изключи аптеки, хранителни магазини, държавни и общински институции, бензиностанции и банки. Срокът на затваряне ще е 3 седмици считано от понеделник, 23 ноември.

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички възпитаници до 12 клас. Решено е да се открие триажен кабинет за целия град. Групата на съветниците от Движение за права и свободи се ангажира да достави подаяние на уред за кръвна плазма за лекуване на заболели от COVID- 19. Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като рекомендация до Общинския спешен щаб, който би трябвало да вземе крайното решение.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Случаите на ковид се върнаха към пиковите стойности, а...

Благоевград е една най-критичните точки в страната - има, в това число и меидици, а леглата в лечебните заведения не доближават. Близо половината от чиновниците на Спешна помощ в града са с COVID-19. Най-много са инфектираните водачи, които непрекъснaто са в придвижване до незабавните адреси и назад.

Задачата на консултативния съвет е да предлага ограничения и решения на главните проблеми, подбудени от пандемията, а членовете му дават обещание да работят оптимално по-бързо и дейно. Той ще се събира 2 дни преди съвещанието на Благоевградския спешен щаб.

Консултативният щаб предлага да се приключи практиката хората да се разхождат сред персоналния доктор, РЗИ и лабораториите, тъй като по този начин се усилва риска да се заразят.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР