Палецът е най-вътрешният пръст на ръката, когато дланта сочи надолу.

...
Палецът е най-вътрешният пръст на ръката, когато дланта сочи надолу.
Коментари Харесай

Какво издава палецът за характера ни

Палецът е най-вътрешният пръст на ръката, когато дланта сочи надолу. Той е най-късият от всички пръсти и най–много се разграничава от тях. От палеца на човек обаче можете на научите доста и за характера му.

Докато ръката лежи умерено на плоска повърхнина и палецът е подложен встрани без пресилване, ъгълът сред него и дланта нормално е към 60 градуса. Човек, при който се образува тъкмо подобен, доста постоянно е спокоен и толерантен. Той нормално демонстрира схващане към всички.

Човек с по-голям ъгъл сред палеца и края на китката се отличава със мощния си ентусиазъм към самостоятелност. Той е много емоционален и мъчно управлява поривите си.

Малкият ъгъл сред палеца и дланта е симптом за студенина от близките. Такива хора се държат пасивно по отношение на другите и не пристъпват първи към контакт.

Прекалената пъргавина и еластичност на палеца пък разкриват нервозен и емоционален човек. За сметка на това вдървеният и не толкоз преносим палец приказва за принципност и лимитирана умствена настройка.

 Ръка

От изключителна значимост е и какво състояние заема палецът, когато човек свива ръката си в пестник. В случай че палецът остава самостоятелен от стиснатата китка и даже се движи, пред нас е човек, който претърпява доста компликации.

Ако човек, стискайки ръка в пестник, скрие палеца си в него, то той е слаб, изтощен и без предпочитание за живот.

Дължината на палеца е идващият значим симптом. На пропорционалната ръка неговият връх доближава средата сред гънките на долната фаланга на показалеца /измерването се прави по вътрешната страна на китката/.

Ако палецът е относително по-дълъг от естественото, значи притежателят му изобилства от витална мощ. Такива персони доста постоянно оказват въздействие на останалите.

Хора с прекомерно дълги палци, стигащи съвсем до горния завършек на долната фаланга на показалеца, са егоистични и нетърпеливи персони.

Прекалено пай палец при възрастните хора е белег за инфантилност, колебливост, смиреност, схватливост. Те нямат мощна изразена характерност и елементарно се поддават на непознато въздействие.

 Ръце

Време е да се вгледаме в долната и горната част на палеца - т.е. към неговата коренна и връхна фаланга. Долната част на палеца предопределя естествената мощ на инстинктите и пълнотата на възприятията, а горната част - мисълта, степента на осъзнаване на наличната сила. Идеалната съразмерност на долната и горната фаланга е 5:4.

Ако дължината на долната част на кореновата фаланга доста надвишава посочените параметри, това е симптом за искреност и мощно развито възприятие за правдивост.

Късата коренова фаланга приказва за податливост към сдържаност, която изкривява естественото усещане. От друга страна хората с подобен палец са доста търпеливи и поредни.

Личност с изящна и изтънена фаланга има и забележителна резистентност на душeвността и естествена автентичност. Такъв човек е кадърен на сериозни оценки и има заложби за духовна интензивност, само че въпреки всичко не му доближава устойчивост.

Късата последна фаланга е симптом, че на индивида му липсва увереност и заобикаля всевъзможни проблеми. Такъв човек избира повече да получава директиви, в сравнение с той да се разпорежда.

Дългата последна фаланга пък издава или властна персона или човек, който тактично се нагажда към събитията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР